Cus-cus sau, mai corect, Couscous

Couscous-ul (sau cus-cus in traducere romaneasca) ca alternativa la garniturile din orez, paste sau si mai banalul pure de cartofi castiga in special prin simplitatea si rapiditatea modului de pregatire.
Il gasesti in supermarket, ambalat in cutii sau pungi, dupa cum il gasesti si la magazinele de condimente si specialitati orientale, de cele mai multe ori, vrac.

Asa cum scrie si pe cutie, dureaza maxim 5 minute sa obtii o garnitura simpla si gustoasa pentru cam orice preparat din carne cu ceva sos. 
1. Pune apa la fiert (in fierbator sau pe foc). Pentru un gust mai bun poti folosi supa de oase (sau de cub Knorr daca iti place, mie nu).
2. Intr-un castron pune 1 pahar de couscous, un cubulet de unt si 1 pahar de apa fierbinte (aceeasi masura).
3. Presara sare si acopera vasul cu un capac pentru 2 – 3 minute.
4. Afaneaza cu o furculita amestecul, separand toate cocoloasele de couscous. Daca este prea uscat mai adauga putina apa fierbinte, iar daca ai pus deja prea multa, scurge-o pur si simplu.
5. Potriveste de sare si piper. Daca vrei sa fie mai fin, mai adauga unt sau ulei, dupa cum poti sa pui si zeama de lamaie pentru un gust mai acrisor.

6. Asta e tot, mai ramane sa mananci.

Evident, daca vrei si fitze, sky is the limit, poti sa iti pui creativitatea la lucru. Poti adauga condimentele preferate, boia, turmeric, menta proaspata sau ce te tenteaza. Dar poti pregati o varianta ceva mai „elaborata”, de fapt un tabouleh cu couscous in loc de bulgur. Reteta o gasesti aici.

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s