Tabbouleh

Spuneam ca eu pregatesc tabbouleh-ul cu couscous. Asta deoarece negasind bulgur, am adaptat reteta la ce aveam. Ulterior, am gasit si bulgur la un magazinas cu tot felul de condimente si alimente arabesti.



Pregateste un cus-cus simplu, caruia ii adaugi 1 rosie mica tocata marunt, 1/2 ceapa tocata de asemenea, marunt,  o mana zdravana de frunze de patrunjel proaspat tocat si eventual, 1 fir de menta proaspata  tocata. 
Nu e tabbouleh-ul clasic, dar pentru  un gust si mai proaspat, adauga 1/2 ardei rosu gras si 1/2 castravete cornison curatat de coaja, tocat de asemenea, fin.
Asezoneaza cu ulei, sare, piper si zeama de lamaie.

In mod asemanator, se prepara tabbouleh cu bulgur, cu doua mici diferente:
– bulgurul trebuie clatit (ca si orezul) inainte de folosire si scurs bine de apa
– ai nevoie de o cantitate de apa fierbinte dubla fata de cea de bulgur folosita si trebuie sa astepti aprox 30 minute  ca bulgurul sa absoarba apa si sa se inmoaie si umfle; sau poti pur si simplu sa calesti in apa bulgurul pana se umfla bobul.

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s