Scoici verzi (Perna Canaliculus) cu spaghete

1238197_10201671971696735_1205264938_n

 

Perna Canaliculus, este o scoica marina bivalva, poate ajunge pana la 24 cm lungime si fata de verisoarele ei mici si negre, partea carnoasa este mai mare si mult mai bogata in vitamine si substante nutritive. O substanta folosita astazi pentru diverse tratamente naturiste este Lyprinol, extrasa din acest tip de scoica. A fost si este una dintre mancarurile importante a neo-zeelandezilor care sunt cunoscuti ca avand o longevitate crescuta si cu o buna sanatate fapt dovedit chiar de NASA. Dar trecand peste acesta introducere sa descoperim o reteta cu acest tip de scoica marina. Suplimentar http://en.wikipedia.org/wiki/Perna_canalicula

Ingrediente:
500 grame scoici
300 grame de spaghete (eu am folosit jumatate albe, jumatate negre pentru un aspect mai colorat. pastele fainoase negre sunt colorate de obicei cu extract de sepia marina. a se vedea pe eticheta cand le cumparati)
150 ml. vin alb
un ardei gras
o ceapa medie
o rosie taiata cubulete mici (ori pasta de tomate)
doi, trei catei de usturoi
o nuca de unt
sare, piper
rozmarin

Modul de preparare:
Intr-o tigaie se pune untul si se topeste. Se arunca usturoiul si o parte din frunzulitele de rozmarin. Se lasa doua, trei minute pana cand usturoiul incepe sa-si schimbe culoarea si se scoate impreuna cu rozmarinul.  Peste se pune ceapa la calit doua minute pana se inmoaie si apoi ardeiul taiat cubulete mici sau julien.  Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, scoicile in cochilie se pun si ele in tigaie impreuna cu cubuletele de rosii. Se adauga sare, piper si restul de rozmarin taiat marunt poate si un plus de usturoi tocat daca simtiti nevoia. Se acopera cu vin si se lasa la scazut. Se poate adauga si putina apa, fierbinte bineinteles. Se lasa la foc mediu in medie 20 minute. In timpul asta ne ocupam de spaghete.

Intr-o oala adanca se pune apa la fiert cu putina sare. Cand se infierbanta se da drumul la cantitatea de spaghete aleasa. Se fierb (in functie de tipul lor si cat de groase sunt. gasiti timpul de fierbere pe eticheta), se scurg si se dau printr-un jet de apa rece sa nu se lipeasca intre ele.  Se acopera sa se mentina calde. De preferat ca spaghetele sa fie gata odata cu scoicile.

Spaghetele se rasptoarna intr-un castron mai mare si peste se aseaza scoicile impreuna cu sosul rezultat. Daca aveti, ca un supliment de vitamine va recomand si patrunjel tocat marunt  sau busuioc verde. Alaturi de un vin alb  si doi, trei prieteni masa voastra va fiiii…. va las pe voi sa completati. ;-P

 

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s