Tocana de ardei copti si prune

O combinatie inedita si foarte gustoasa. Delicatetea si dulceata ardeiului copt alaturi de gustul acrisor al prunelor. Am facut-o pot spune la plezneala si a iesit ce a iesit. O puteti incerca.536803_4732476825523_578410470_n

Ingrediente: Eu am folosit 7 prune mari si negre, dar mai acrisoare si tari nu dulci si moi, 8 ardei copti deja pe plita, curatati si lasati la scurs, o ceapa, o ceasca de rosii taiate marunt marunt (se poate folosi pasta de tomate), un pic de ulei de masline daca nu de porumb sau floarea soarelui, sare, piper. 100 ml de vin alb, aditional smantana pentru cei care sunt lacto-vegetarieni. Ingredientele le puteti pune si in functie de cate portii vreti sa iasa si ce aveti prin bucatarie. Nimic nu e fix.

Modul de preparare: Intr-o tigaie puneti uleiul si-l incingeti dar nu pana la punctul in care sa va sara in toate partile si aruncati ceapa taiata julien (solzisori). O lasati doar doua, trei minute sa se inmoaie. Apoi adaugati ardeii copti si taiati (sau intregi daca asa va place), prunele curatate si taiate (fara samburi), rosiile cubulete, sarea si piperul. Acoperiti cu vinul si lasati pe foc mediu pana acesta scade si prunele sunt moi. Daca e nevoie mai adaugati apa, dar intotdeauna fierbinte. Smantana se poate pune rece cand se serveste la masa, pe deasupra, ca la sarmale, ori amestecata in mancare cu cinci minute inainte ca tocana sa fie luata de pe foc. E! Indrazniti va rog… in 30 de minute, in cazul in care deja aveti ardeii deja copti puteti servi o mancare minunata… doar cu vin alb.

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s