Midii cu garnitura de fasole verde si orez

DSC_0013O alta varianta de reteta pentru midii poate fi si cea cu garnitura de fasole verde si orez. Dar nu este o regula. Puteti folosi mazare sau mixt de legume spre exemplu sau orice altceva va inspira sau aveti in bucatarie. Combinatiile sunt zeci de altfel si cantitatile de ingrediente. Poate vreti mai multe midii, atunci gatiti o cantitate mai mare, poate va place fasolea mai mult si reduceti cantitatea de midii. De dumneavoastra depinde totul. Fiti creativi si cu siguranta veti avea o masa delicioasa.

Pentru 6 portii avem timp de lucru pentru midii de maxim 15 minute, iar pentru orez de 5 minute, ai alte 40 minute sa iasa de la cuptor (cat timp orezul este la cuptor preparam fasolea si midiile)… si urmatoarele ingrediente:

150/200 grame orez basmatic de preferinta (se poate folosi si rosu sau negru dar cu bob rotund)
500 grame midii fara cochilii
300 grame fasole verde
o ceapa
un ardei gras
doi catei de usturoi
2,3 linguri supa cu ulei
sare, piper
50 ml vin alb
500/600 ml apa pentru fiert orezul
marar si busuioc verde

Orezul il facem simplu. Preincalzim cuptorul la 200 grade (pentru doamnele care nu au cuptor cu termometru cuptorul se tine ceva timp la maxim). Dupa ce se incalzeste coborati temperatura la 170 (sau lasati la foc mediu) si bagati la cuptor cratita in care ati pus orezul, sare, o lingura de ulei sau doua si apa (de preferinta fierbinte pentru ca orezul sa se faca mai repede). In medie orezul are nevoie de maxim 40 minute dar puteti urmari si daca e gata mai devreme scoateti. Acum ne ocupam de fasole si midii.

Incepem cu fasolea pentru ca midiile in maxim 10 – 15 minute sunt gata. Fasolea se spala, se curata de capete si se taie bucati.O puteti opari odata si aruncati apa. Daca este de la conserva, este deja preparata. O puteti lasa si intreaga daca pastaia nu este prea lunga. Se taie ceapa marunt si ardeiul la fel. Intr-o tigaie mai inalta se pune uleiul la incalzit, apoi ceapa, ardeiul si 3 sau patru linguri de apa. Se pune capac si se inabusa. Peste doua, trei minute se adauga si fasolea pastai, sare, piper, putin marar tocat si un usturoi taiat marunt. Se acopera cu apa si se lasa la foc mediu. Cand toate sunt patrunse si apa scade se iau de pe foc.

In alta  tigaie se pune restul de ulei si se incinge. Se arunca celalat catel de usturoi taiat marunt si dupa jumatate de minut se pun midiile, spalate si stoarse (aveti grija sa nu le striviti). Turnati vinul alb, sarati si piperati. Amestecati din cand in cand. Lasati la foc mediu pana scade vinul cu zeama de la midii. Si ele vor lasa zeama chiar daca sunt stoarse. Daca ati lasat din greseala la foc mai mare, mai puteti turna vin sau apa peste.

Se pot servi cu busuioc verde pe deasupra, vin alb sau sake. Nu recomand tuica sau palinca. Eu le-am aranjat in farfurie separat dar ele pot fi amestecate inainte de servire. 😉

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s