Mint Ice Tea

O combinatie racoritoare de gheata, menta si lamaie, intr-o baie de ceai negru – ce poate fi mai bun intr-o zi fierbinte de vara?

ice tea1Ai nevoie de:
4 litri de apa
1 1/2 cana de zahar
8 plicuri de ceai negru – eu folosesc Earl Grey Twinings Tea, o varianta de ceai negru decofeinizat si foarte aromat
o mana buna de fire de menta proaspata (cam 1/3 dintr-un pachet de menta asa cum se gaseste in supermarket)
1/4 cana suc de lamaie proaspat stors

1. Pui la fiert apa cu zaharul intr-o oala larga. Amesteci din cand in cand pentru a grabi topirea zaharului.
2. Cand fierbe apa pui menta si plicurile de ceai si mai lasi sa fiarba inca 3 minute, apoi strigi focul si acoperi vasul. Dupa 5 minute indepartezi plicurile de ceai negru, nu insa si menta pe care o lasi in continuare  in vasul acoperit.
3. Cand ceaiul nu mai este fierbinte adaugi sucul de lamaie  si amesteci.
4. Torni printr-o strecuratoare ceaiul obtinut in sticle, indepartand astfel menta si eventualele bucatele de lamaie.  Pui sticlele la frigider si cand s-a racit bine, servesti ceaiul cu gheata. Pentru pastrarea gustului aromat si dulce iti recomand sa pregatesti cuburile de gheata din acelasi ceai, nu din apa simpla.

Dupa preferinta, in loc de menta poti folosi  zmeura proaspata sau congelata (350 g la 4 l apa) sau piersici taiate bucati (5 piersici) sau portocale sau orice altceva esti tentat sa incerci.

 

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s