Pui cu ciuperci in sos de rosii picant

 

O combinatie gustoasa ce-si ia savoarea din combinatia intre ciuperci, ceapa sotata, usturoi, tulpina de telina si ardei dulci alaturate bucatilor suculente de pui de tara. Merge si de supermarket, dar in acest caz optati pentru pulpe, nu pentru piept dezosat.
pui servire 3
Pentru 4 portii ai nevoie de:

pulpele superioare si inferioare si bucatile de piept de la un pui „de tara” sau daca treceti din nou pe la Mega Image folositi 4 pulpe superioare si 4 inferioare
1 ceapa mijlocie, curatata si taiata mare
1 catel de usturoi, curatat si taiat marunt
1 ardei capia, taiat marunt
1 tulpina de telina verde taiata in felii fine
250 g ciuperci curatate si taiate in jumatate
3 – 4 rosii (aproximativ 450 g) curatate de coaja si date prin razatoarea mare
6 felii subtiri de salam uscat sau un cabanos taiat felii subtiri
250 g orez alb cu bobul lung
500 ml supa de pui sau in lipsa apa calda
1/2 lingurita de pasta de ardei iute sau chilli
patrunjel proaspat, piper, sare, ulei

1. Incingi uleiul intr-o cratita cu fundul gros si rumenesti bucatile de pui 6-7 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le scoti deoparte pe o farfurie.
2. In aceeasi cratita, in uleiul in care ai perpelit puiul, rumenesti acum ceapa, usturoiul, telina, ardeiul si ciupercile pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Pune feliutele de ardei sau cabanos si caleste-le usor, cat sa se inmoaie fara a se arde.
3. Adauga rosiile, piperul, ardeiul iute si puiul, amesteca, acopera vasul si lasa sa dea in clocot. Cand a ajuns la fierbere, redu focul si lasa sa fiarba la foc mic circa 20 minute.
4. Adauga orezul spalat si supa de pui (sau apa calda) si lasa sa fiarba in continuare acoperit, pe foc mic pentru inca 20 minute. Amesteca din cand in cand pentru a evita sa se lipeasca orezul, iar daca este nevoie mai adauga putina supa.
5. Este gata cand atat orezul cat si puiul sunt fierte suficient. Presara cu patrunjel proaspat tocat si serveste alaturi de un pahar de vin alb, rece.

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s