Fructe de mare cu rosii si paste

Screen Shot 2014-08-01 at 12.21.03 PM

Sa incep cu un mic secret, reteta nu este cu mult diferita de cele cu midii care le-am postat inainte. Diferenta este ca nu sunt doar midii ci un mix de fructe de mare, sunt rosii si busuioc in loc de rozmarin. Dar incercand-o veti vedea ca gusturile difera. Sa va spun drept o prefer pe asta 🙂

500 grame fructe de mare amestecate, taiate marunt (caracatita, midii, sepia, creveti. homari).
2 rosii mici, sau una mai mare ori pasta de tomate (iarna de preferinta cand nu gasim rosii proaspete pe piata)
4 catei de usturoi
paste de care vreti voi sa fie, nu conteaza marimea, culoarea (pastele negre sunt colorate cu sepia, daca aveti le puteti folosi cu incredere), forma (melcisori, scoici, figurine, spirale, pene), se pot folosi si spaghetele de altfel – eu in general le combin la culori sa fie mai aratoasa mancarea 🙂 Noi ne hranim nu doar cu mancare ci si cu frumosul pe care ochiul il percepe, deci faceti in asa fel ca de fiecare data mancarea sa fie si gustoasa si frumoasa, pentru ca masa sa fie un deliciu complet.
sare, piper
busuioc uscat dar si proaspat
50 miligrame vin alb
o lamaie proaspata sau lamaie congelata.
ulei (de care aveti in bucatarie sau vreti sa folositi, comestibil sa fie :-D)

Se spala si toaca rosiile. 2 catei de usturoi se taie in bucati mai mari.
Se clatesc midiile si se storc usor sa ramana intregi sau se lasa la scurs in cazul in care faceti acest lucru din timp.
Intr-o tigaie se pune uleiul la foc mic. Acesta se incalzeste usor si apoi se arunca in el usturoiul. Cand capata un pic de culoare il scoatem si punem in tigaie fructele de mare. Dupa un minut punem tomatele si busuiocul uscat, apoi sarea si piperul. Peste turnam vinul alb si lasam la patruns pana scade. Cu doua, trei minute inainte de a se lua de pe foc stoarceti un pic de zeama de lamaie deasupra si mai adaugati un catel ori doi de usturoi proaspat. Mai adaugati si apa daca este cazul dar nu uitati de faptul ca si fructele de mare si rosiile lasa sucul lor. Nu lasati sa se inmoaie prea mult. In general in maxim 15 minute trebuiesc luate de pe foc, insa nu va pot recomanda un timp anume. Depinde de fructele de mare care le aveti. Cele proaspete le tineti mai mult, cele congelate si dezghetate fiind mai moi le lasati mai putin. Cand fructele sunt gata le luati de pe foc si pastrati la cald.

In paralel puneti la fiert pastele. Indicatiile pentru fierbere le veti gasi intotdeauna pe cutiile sau pungile lor. In cazul in care nu gasiti nimic sau le cumparati varsate fara informatii recomandate, le puteti verifica in timpul fierbetii. Scoateti dupa cinci minute de fierbere una si o taiati la mijloc. In cazul in care simtiti o mica piedica la taiere pastele nu sunt fierte. Va confirma acest lucru si profilul pastei taiate. Cand sunt gata fierte se scurg si clatesc cu apa rece pentru ca sa nu se lipeasca intre ele. Nu va faceti griji ca nu se vor raci instant.

Le amestecam intr-un bol, usor, sa nu se sfarame pastele (se pot servi si separat). Eu le servesc amestecate, cu bucatele de lamaie proaspata sau cu lamaie congelata  rasa pe deasupra. Busuiocul verde, piperul extra si vinul (alb sau roze) fac deliciul complet.

 

DSC_0072

DSC_0045

 

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s