Salata de orez si smantana

Screen Shot 2014-09-04 at 6.59.59 AM
Un aliment foarte bun si hranitor este orezul. Servit de la mese mai mult sau mai putin bogate pana la cele regale intotdeuna va fi preferatul meu…si la gatiti si la mancat. Il folosesc tot timpul anului si ma pot juca cu el cum vreau. De la alb, rosu, negru, brun, cu forma de boaba rotunda pana la cea foarte ascutita, de la un gust natural sec pana la unul dulce avem posibilitatea la garnituri diverse, deserturi  sau mancaruri principale uluitoare atat prin gust dar si prin forma si culoare.

Fierbe usor iar daca-l bagi doar la cuptor, in functie de soi, intre 30 si 50 de minute e gata fara a-i purta de grija… pui doar ceasul tic-tac sa sune :-).

Desi unii spun ca anotimpul cald a trecut deja, pentru mine septembrie e inca o luna de vara. Asa ca va propun, desi sunt sigura ca doamnele s-au apucat de gogosari, zacusca si anumite dulceturi de toamna… vara :-))))), o gustare simpla, rapida si care te ajuta foarte bine sa te mentii in forma.

Eu am avut nevoie de ce-i mai jos… cantitatile de voi depind:
100 grame orez fiert
50 grame mazare fiarta (poate fi proaspata aleasa din pastaie, sau congelata, sau la conserva). De data asta eu am fiert-o.
50 ml smantana
1 lingura capere
6 felii rosii in ulei
4 fire ceapa verde, mica si frageda. Daca aveti o mica gradina acasa si cultivati ceapa nu o lasati sa imbatraneasca prea mult. Nu lasati frunzele sa creasca mai lungi de 20 cm. Odata cu fragezimea se duce si delicata senzatie de dulce, iar mirosul de ceapa (dupa masa) va persista mult timp.
4 masline in ulei (daca sunt mari si verzi le puteti taia, daca sunt mici si negre le puteti lasa asa… cum va place)
cateva frunze de busuioc si patrunjel proaspete
o lingura ulei de masline
sare, piper

Amestecam intr-un bol orezul, mazarea, caperele, rosiile seci taiate marunt, ceapa verde, maslinele taiate sau nu, uleiul de masline, sarea. Apoi adaugam smantana… cata vrem si ne place iar la final presaram deasupra patrunjelul tocat marunt,frunzele de busuioc si piperul.

Ceea ce este minunat la aceasta reteta este ca se adapteaza foarte usor. Smantana poate fi inlocuita cu branza rasa, peste marinat sau afumat, feliute de piept de pui… si lista poate continua. Pofta buna!

DSC_0106

DSC_0097

DSC_0115

DSC_0124

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s