Sa nu credeti ca exagerez!

Eu sunt Ada. Mama, sotie, femeie, fiica, angajata, platitoare de taxe, etc, etc.  Dincolo de toate, un om cu sperantele si micile bucurii – energie pentru pasul urmator, pentru ziua ce urmeaza, motivatia pentru a ma da jos din pat dimineata si a intra in rutina zilnica de responsabilitati si obligatii asumate. Intre ele, recompensa cea mai mare pentru mine pentru efortul din bucatarie, este sa primesc din partea pretentioasei mele fiice calificativul absolut, ”E GE-NI-A-LA!”, pentru ceea ce i-am pregatit. Chiar daca de data aceasta a fost doar o chestie banala, incropita din cateva ingrediente banale si ele, dar combinate, pregatite intr-un mod diferit, cu un gust nou dat de un condiment pe care tocmai l-am descoperit. Sau, dimpotriva, e o reteta noua pe care tocmai am gasit-o pe vreun site si am adaptat-o dupa inspiratia mea sau una veche, pe care am redescoperit-o intr-unul din caietele mamei mele si am “modernizat-o”. In schimb, momentul de dezamagire absoluta este generat de “hm, e buna, dar sa nu mai faci” 😦

Imi este alaturi prietena mea, Cata, un spirit liber si critic, care, desi fizic este peste mari si tari, e o prezenta zilnica in viata mea gratie binefacerii numite Internet. Conversatiile noastre zilnice, fie si de doar 3 vorbe si 2 minute, sunt un moment de bucurie pentru amandoua. Pe langa pasiunile ei artistice – Cata este un artist plastic foarte talentat – incape cumva si gastronomia pretentioasa, iar Cata ma provoaca mereu cu bunatatile pregatite de ea. Dintre cele pe care le-am primit de la ea, majoritatea au primit viza „Geniala!”, astfel incat trebuie puse bine.

Majoritatea retetelor de pe acest blog necesita un timp scurt spre mediu de pregatire. Toate pretind ingrediente de calitate si ceva rigoare in pregatire, chiar daca gradul de dificultate este mediu spre redus pentru cele mai multe dintre ele.

Imi doresc sa pastrez aici retetele care au trecut cu bine de exigenta fiicei mele, retete “aprobate”, pe care le-am inclus in “portofoliul” meu si pe care, ca si mine, sper ca si voi le veti face iar si iar. Retete care trebuie pastrate dar si impartasite cu voi. Retete care pot fi geniale, sau doar banale, dar care, cu siguranta, sunt delicioase.

Reclame

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s