Prajitura cu pere si fructe de padure

Nu pot sa nu impartasesc cu voi reteta minunatei prajituri ce mi-a incalzit aceasta duminica mohorata de toamna. Promisiunea primita chiar de la prima privire este pe deplin confirmata inca de la intaia lingurita.
_4 Prajitura cu pere_FINAL_DA
Ce ai nevoie:
3 pere medii cat mai coapte
175 grame fructe de padure (mure, zmeura, coacaze rosii, etc)
115 grame zahar brun
115 grame unt
2 oua
170 grame faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
5 linguri de lapte
5 linguri rase de zahar (alb, brun cum preferi)
1 praf de sare
o tava de copt mica (eu am folosit o tava patrata cu latura de 20 cm)

_1 PERE DA
1. Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. In tava pe care o vei folosi pune hartie de copt doar cat sa acoperi fundul acesteia.
2. Pune cele 5 linguri de zahar sa fiarba in 2 linguri de apa pana vei obtine un sirop destul de fluid. Toarna-l in tava.
3. Curata perele de coaja, taie-le in jumatate si elimina mijlocul tare cu seminte si cotor. Aseaza-le in tava cu partea taiata in jos, pe hartia de copt, iar deasupra perelor presara fructele de padure.
_2 Prajitura cu pere _DA
4. Mixeaza zaharul brun cu untul si sarea, adauga ouale si coaja de lamaie, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Subtiaza compozitia cu laptele pana ajunge la consistenta unei smantani groase. La nevoie suplimenteaza cantitatea de lapte.
5. Toarna compozitia peste fructe, niveland suprafata si batand usor tava de marginea mesei astfel incat amestecul sa patrunda bine printre fructe.
6. Pune la copt pentru aproximativ 1 ora in cuptorul deja incalzit. Verifica cu scobitoarea daca prajitura este coapta – daca iese curata, fara aluat pe ea, poti scoate tava din cuptor. Las-o sa se racoreasca putin, apoi asigura-te ca prajitura se va desprinde usor de peretii tavii trecand cu grija lama unui cutit printre prajitura si peretii tavii.
7. Rastoarna prajitura pe un platou sau farfurie mare punandu-l/-o deasupra tavii cu fata in jos si facand o miscare rapida de rasturnare a tavii + platoului. Desprinde hartia de copt de pe fructe. Prajitura este minunata calda, dar este foarte buna si rece – asta in cazul in care mai ramane pana se raceste 🙂
_3 Prajitura cu pere _PREZENTARE_DA

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s