Dulceata de portocale bio

O reteta pe care o voi incerca, cu siguranta!

biovivoblog

Pentru ca nu am vrut sa treaca sezonul portocalelor (care incepe in octombrie si dureaza pana in februarie) fara sa facem si noi o dulceata de portocale, astazi ne-am hotarat sa trecem la fapte.
Portocalele, aceste fructe delicioase si zemoase, contin o lista importanta de substante nutritive, vitamine si minerale, fiind o sursa excelenta de vitamine C, A si B si o sursa foarte buna de minerale, cum ar fi potasiu si calciu.
Ingrediente:
-2 kg portocale bio
-400 g zahar brut bio
De ce avem nevoie de portocale bio ? Pentru ca portocalele, la fel ca toate citricele de pe piata au coaja cerata si tratata cu diversi conservanti. Pai si ce nu putem sa spalam bine coaja ?
Inainte de a folosi coaja de citrice in orice fel de mancare ar trebui sa luam in considerare faptul ca citricele sunt tratate cu diverse substante pentru a le mentine…

Vezi articolul original 272 de cuvinte mai mult

Ti-a placut?