Pui cu mar si merisoare

Cand vrei un gust nou, ceva ce sa nu fie deja „uzat” si nici nu ai chef sa te avanti in retete sofisticate, elibereaza-ti creativitatea, elibereaza-te de retineri si experimenteaza. Atat timp cat folosesti doar ingrediente comestibile pe care le combini intr-un mod cat de cat rational, iar la final acorzi incredere totala gustului tau, nu risti nimic.  Iata un exemplu in care combinatia de pui cu mar dulce, merisoare acrisoare, ceapa, ardei si rosii, asezonata cu un buchet de condimente dupa gust, a generat o mancare simpla, dar cu o savoare unica.

Pui cu mar si merisoare

Pentru 1 persoana ai nevoie de:

1 piept de pui dezosat taiat fasii
1 ceapa tocata marunt
1/2 ardei rosu taiat marunt
o mana de merisoare congelate
1/2 mar ras pe razatoarea fina
cateva bucati de fasole verde congelata sau proaspata (fiarta)
1 rosie curatata de coaja si taiata cubulete
cate 1/2 lingurita din fiecare: turmeric, sare, chili, cuisoara macinata
usturoi, ulei

1. Sareaza fasiile de pui si caleste-le in ulei incins, intr-o tigaie de teflon acoperita, in care ai adaugat turmericul si doi catei de usturoi intregi, curatati de coaja. Cand carnea este patrunsa bine si este inca suculenta, scoate bucatelele si lasa-le deoparate pana pregatesti sosul. Arunca usturoiul, si-a indeplinit misiunea, nu iti mai trebuie.puiJPG
2. Caleste ceapa in tigaia in care ai pregatit carnea, adauga ardeiul rosu, bucatelele de fasole verde, chili-ul, apoi marul ras si merisoarele. Adauga si cubuletele de rosie si amesteca, tot pe foc, ingredientele cat sa se lege sosul si sa nu se arda. Adauga si carnea la sosul din tigaie si, cand acesta s-a omogenizat si a scazut prin eliminarea apei din sucul de rosie si mar, potriveste de sare si pune cuisoara macinata.
3. Dupa preferinta, poti indulci sosul cu un strop de zahar (in cazul in care marul nu a fost suficient de dulce) astfel incat gustul sa fie dulce – picant.  Ia de pe foc, pune 1/4 catel de usturoi tocat foarte fin – dar nu mai mult. Este deja gata. Odata ce am gustat-o in aceasta faza am considerat ca nu mai are nevoie de nimic, nici macar de vreo garnitura sau vreo bautura alaturi. Orice altceva ar fi prea mult si i-ar estompa gustul realmente fabulos. Incearca si te vei convinge!
Pui cu mar si meriosareJPG

 Reteta publicata in premiera pe retetegeniale.wordpress.com

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s