Farfaline cu pui si dovlecei

Rapid, simplu si gustos, iata o reteta pentru o mancarica potrivita pentru zile de vara fierbinti ca acestea. Nu ai prea mult de lucru, nici pentru a pregati ingredientele si nici pentru a le prepara termic, motiv puternic pentru a alege aceasta combinatie pentru o masa de mijloc de august. Poate fi pregatita si in wok, dar nu e aproape nici o diferenta cu ceea ce realizezi folosind o tigaie de teflon.

paste cu pui si dovlecel_2

Pentru 4 portii ai nevoie de:

2- 3 bucati mari de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii
2 dovlecei medii curatati de coaja (sau necuratati – daca folosesti zuchini) taiati rondele subtiri, de max 0.5 cm
1 ardei capia rosu, curatat de seminte si taiat julien
1/2 cutie mica de porumb dulce
1 farfurie adanca de farfaline sau orice alt fel de paste doresti
turmeric, usturoi, ulei, sare, piper

1. Sareaza carnea si inabus-o pe foc moderat intr-o tigaie in care ai pus putin ulei, 1 – 2 catei de usturoi curatati, lasati intregi si 1/2 lingurita de turmeric. Cand s-a inmuiat suficient, iar sucul lasat s-a evaporat, scoate carnea pe o farfurie pe un servetel, pentru a se scurge surplusul de ulei.
2. In uleiul ramas dupa ce ai scos carnea pune rondelele de dovlecel si ardeiul si inabusa-le cateva minute, cat sa se inmoaie usor. Adauga peste legume carnea si proumbul si lasa-le in continuare sa se inabuse pe foc moale pentru 5 minute, cat sa faca schimb de arome intre ele 🙂
paste cu pui si dovlecel3. Intre timp, ai pus la fiert in apa fierbinte cu sare, pastele, cam o farfurie adanca pentru 4 persoane. Daca pui pastele la fiert chiar inainte de a pune deovlecelul in tigaie, vor fi gata cam in acelasi moment.
4. Scurge pastele, toarna-le in tigaie peste carne si legume, potriveste de sare si piper si mai lasa-le pe foc 2 minute, cat sa ia si pastele din aroma combinatiei pregatite anterior.
5. Dupa gust, poti sa amesteci si 1/2 catel de usturoi tocat fin si frecat cu 1 lingurita de smantana. Ador usturoiul, l-as manca si cu lapte dulce daca mi-ar placea laptele, dar cum nu imi place, il amestec cu smantana pentru un sos rapid si irezistibil. Rade deasupra pastelor un pic de cascaval si serveste-le cu o bere rece si gulerata.

paste cu dovlecel si pui_servireJPG

 Reteta publicata in premiera pe retetegeniale.wordpress.com

1 responses to “Farfaline cu pui si dovlecei

  1. Le-am faaaacuuuuuut…si suuunt de-a dreptul delicioase doar ca mi-a lipsit berea, dar am avut un vin alb si receeeeeee…nu se face dar i-am pus si ghiata si a fost perfect :-))))

    Apreciat de 1 persoană

Ti-a placut?