Pui oriental

Pui proaspat, condimente, legume si cus-cus. Puse impreuna intr-o modalitate ceva „mai altfel” de a pregati puiul, aduc unui pranz un preparat bogat si plin de miresmele Orientului, cu un gust ce satisface si pe mofturosii exigenti. O spun in deplina cunostinta de cauza, reteta a primit deja marca „Geniala!” din partea Pretentioasei-sef din familia mea.

pui oriental

Pentru pregatirea a 6 portii ai nevoie de:
12 pulpe inferioare de pui, fara piele
1 ceapa mare, tocata marunt
3 dovlecei medii, curatati de coaja si taiati in cuburi maricele
1 ardei gras, fara seminte, tocat mare
2 morcovii medii, taiati marunt
150 g cuscus
1 lingura rasa ghimbir proaspat curatat de coaja si tocat marunt (evitati ghimbirul praf la aceasta reteta)
2 lingurite rase de turmeric
1 lingurita rasa din fiecare: sare, scortisoara macinata, chimion macinat, boia, piper macinat si coriandru macinat
700 ml supa de pui sau apa fierbinte
ulei
30 g stafide
seminte de pin, coapte in cuptor, pentru decorare

Preparare:
1. Sareaza pulpele spalate si sterse si lasa-le deoparte.
2. Prajeste ceapa si ghimbirul in ulei incins, doar pana cand se inmoaie. Adauga turmericul, boiaua, scortisoara, coriandrul, chimionul si jumatate din piper, amesteca si lasa sa se prajeasca la foc mic cam 2 minute, cu grija sa nu se arda.
3. Adauga in cratita inca pe foc pulpele de pui si rasuceste-le in amestecul de condimente si ceapa, astfel incat carnea sa fie acoperita pe toate partile cu pasta din vas. Lasa sa se prajeasca usor cateva minute (nu mai mult de 5) si adauga supa de pui/apa si sarea si lasa sa fiarba la foc iute. Cand da in clocot, redu focul si acopera vasul, lasand sa fiarba in continuare la foc mic, inca 30 minute.
4.  Adauga dovleceii, morcovul si ardeiul si lasa sa mai fiarba pana ce puiul este fiert bine, Scoate apoi carnea pe o farfurie, iar in amestecul din cratita adauga cuscusul. Daca vrei ca preparatul sa aiba si ceva sos, pune doar 2/3 din cantitatea de cuscus, daca vrei un preparat mai „uscat”, gen pilaf, poti pune toata cantitatea. Oricare varianta o preferi (mie imi place mai mult prima), acopera vasul si lasa sa stea cateva minute pana sa inmoaie cuscusul si, in functie de varianta aleasa, absoarbe tot sosul.
5.  Adauga si stafidele, apoi pune inapoi carnea in vas si presara deasupra semintele de pin.
6.  Serveste-l cald, insotit de un pahar de vin alb sec, fara paine,

Anunțuri

Ti-a placut?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s